82 bieren ontvangen kwaliteitslabel ‘Belgische hop’

vrijdag 8 februari 2019 —

In het Hopmuseum in Poperinge werden de nieuwe certificaten uitgereikt aan de brouwerijen en producenten die het gebruik van het kwaliteitslogo ‘Belgische hop’ voor hun speciaalbieren en producten verkregen hebben in 2018.

In het Hopmuseum werden de certificaten uitgereikt aan de brouwerijen en producenten die met minstens de helft Belgische hop brouwen. Brouwerijen die uitsluitend Belgische hop gebruiken, mogen het gouden certificaat in ontvangst nemen. “In 2018 hebben 28 brouwerijen het logo aangevraagd en dat komt neer op 82 bieren. Waaronder 27 bieren met het 50% Belgische hoplogo en 55 bieren met het 100% Belgische hoplogo”, zegt Elien Rosseel, deskundige landbouw. “Momenteel dragen 380 bieren het Belgisch hoplogo, waarvan 257 bieren het 50% logo en 123 bieren het 100% logo. Daarnaast kwamen er drie producten bij die met hop geproduceerd zijn. Dat zijn twee gins en een jenever.” 

Artisanale brouwerij Werbrouck werd dit jaar opgenomen voor hun gin die geproduceerd is met hop en het gouden logo voor hun drie bieren. Ook brouwerij Pater Pitte uit Langemark ontving het gouden logo voor hun bier ‘Stoute Pitte’. Het 50% Belgische hoplogo kregen ze voor hun ‘Pater Pitte Blond’.

Bron: Het Laatste Nieuws