Affligem en Mort Subite opnieuw bekroond op internationale CICA Awards 2020

vrijdag 23 oktober 2020 —

De bieren van brouwerij Affligem en brouwerij Mort Subite blijven de ene internationale prijs na de andere binnenhalen. Affligem Blond behaalde onlangs nog goud in zijn categorie op de prestigieuze World Beer Awards en gaat nu opnieuw aan de haal met de ‘Grand Gold’ medaille op de Spaanse CICA Awards. Ook Mort Subite kan opnieuw feest vieren, zij mogen na dubbel goud op de Asia Beer Challenge en de titel ‘Beste kriek ter wereld’ op de World Beer Awards voor Kriek Lambic, vandaag een gouden medaille mee naar huis nemen voor de Mort Subite Oude Gueuze en Oude Kriek. In totaal is Alken-Maes, waartoe de brouwerijen behoren, de trotse nieuwe eigenaar van maar liefst 7 medailles!

CICA (Concurso Internacional de Cervezas Artesanas), werd drie jaar geleden opgestart in Spanje. CICA is sindsdien uitgegroeid tot één van de toonaangevende wedstrijden in Spanje met als doel om het goede werk en de diversiteit van de verschillende ambachtelijke bieren op de markt te waarderen en te erkennen. Ze willen consumenten bewustmaken van populaire producten die aan hoge kwaliteitseisen voldoen.

Ze mogen dan ook best trots zijn op de gewonnen medailles bij de Affligem brouwerij in Opwijk. Absolute topper was de Affligem Blond die de ‘Grand Gold’ medaille binnenhaalde in de categorie ‘Belgian Blond Ale’. Ook Affligem Dubbel mocht een gouden medaille opspelden in de ‘Dubbel’ categorie. Verder vielen Affligem Tripel en Affligem Belgisch Wit in de prijzen met een zilveren medaille in de respectievelijke categorieën ‘Tripel’ en ‘Witbier’. Al deze medailles komen slechts enkele weken na de mooie erkenning op de Asia Beer Challenge en de World Beer Awards. Volgens meesterbrouwer Bert Thewissen is dit wederom een mooie bekroning van al het harde werk dat dagelijks geleverd wordt op de Brouwerij “Het zal nooit wennen om telkens zo’n mooie medailles in ontvangst te mogen nemen. We werken met het hele team hard om elke dag opnieuw kwaliteitsvolle Affligem bieren te brouwen. Als deze dan ook internationaal bekroond worden, geeft dat alleen maar extra goesting om er voor te blijven gaan.”

Ook Mort Subite is weer van de partij. De authentieke brouwerij in de Zennevallei die met wilde gisten brouwt mocht drie medailles mee naar huis nemen, waaronder twee gouden medailles voor respectievelijk Mort Subite Oude Gueuze in de categorie ‘Gueuze’ en Mort Subite Oude Kriek in de categorie ‘Zure Fruitbieren’. De befaamde Kriek Lambic die tijdens de World Beer Awards bekroond werd tot ‘beste Kriek ter wereld’ mocht op de CICA een zilveren medaille in ontvangst nemen in de categorie ‘Fruitbier’. Meesterbrouwer Bruno Reinders glundert alvast bij het horen van dit nieuws: “Wij blijven onze Mort Subite op ambachtelijke manier brouwen met 100% verse Belgische krieken en de wilde gisten die enkel te vinden zijn in onze Zennevallei. Ik ben er van overtuigd dat deze authentieke brouwmethode het verschil maakt op de internationale biermarkt. De hele ploeg is dan ook bijzonder trots op de behaalde medailles van de afgelopen maanden.”

www.alken-maes.com