Amerikaanse website rekent Dranken Geers en Bierhandel Willems bij vijf beste bierwinkels van België

vrijdag 25 januari 2019 —

Dranken Geers, uit Oostakker, en Bierhandel Willems & Zoon, uit Grobbendonk, leden van FEBED, worden door bierliefhebbers gerekend bij de vijf beste bierwinkels van het land. Ze bekleden respectievelijk de tweede en de derde plaats. De twee winkels zijn bekende namen bij bierliefhebbers van over de lede wereld.

Ratebeer is een Amerikaanse website waar bierkenners van over de hele wereld bieren bespreken en punten geven. Elk jaar kiezen ze ook de beste cafés, bieren en bierwinkels.

Deze week maakte Ratebeer zijn nieuwe jaaroverzicht bekend. De vijf beste bierwinkels van België zijn Bierhalle Deconinck (Vichte), Dranken Geerse (Oostakker), Bierhandel Willems & Zoon (Grobbendonk), De Caigny Dranken (Essen) en De Hopduvel (Gent). Dominique Geers heeft veel te danken aan buitenlandse klanten, zegt hij. Het is de zesde keer dat de winkel het prestigieuze lijstje van Ratebeer haalt. Klanten hebben er de keuze uit 1.200 Belgische bieren en nog een s 200 à 300 uit het buitenland.

"Buitenlanders hebben interesse in Belgische bieren maar wij zien ook het omgekeerde. De interesse van Belgische drinkers in bier uit het buitenland stijgt enorm. Bovendien neemt het thuisverbruik toe en zijn steeds meer klanten op zoek naar een speciaalbier. Consumenten kopen liever bier van een kleine brouwerij dan van een multinationaal. Dat voelen wij echt."

Daarnaast is het biercafé ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst” uit Eizeringen (Lennik) bierliefhebbers uitgeroepen tot beste bierbestemming ter wereld. De zaak biedt ruim 200 soorten bieren aan, vooral geuze, lambiek en kriek…uit het Pajottenland. Voor de familie Panneels is het de vierde keer dat ze de oppergaai binnenhaalt sinds de zaak in 2000 werd overgenomen. “We zijn zeer tevreden met het resultaat”, vertelt zaakvoerder Kurt Panneels. “Onze rating is met de jaren stilletjes omhoog gegaan, bokkensprongen hebben we nooit gemaakt in de stand. De afgelopen tien jaar staan we wel telkens in de top 20 van beste bierbestemmingen ter wereld.”