BADF: Brouwerij De Leite valt meermaal in de prijzen

vrijdag 22 februari 2019 —

Op 8 februari werden de winnaars van de Belgian Beer Awards bekent gemaakt. De Ruddervoordse brouwerij De Leite mocht drie keer een award in ontvangst nemen.

In de categorie "Donker <6,5%" kreeg de Bonne Homme de gouden medaille. In de categorie " Amber <6,5%" werd de Femme Fatale bekroond met een zilveren award en bij de fruitbieren werd de Cuvée Soeur'ise als derde beste bier verkozen.

"Dit in voor ons een zeer grote erkenning om deze drie awards te krijgen, zeker omdat iedereen kan stemmen. De organisatoren stellen een aantal bieren voor en het publiek kan aan die lijst zelf bieren toevoegen en ervoor stemmen. We waren met brouwerij de Leite bijna in alle categorieën terug te vinden, wat bewijst dat het grote bier liefhebbend publiek onze aanbod van bieren kan smaken", weet brouwer Luc Vermeersch te vertellen. "Vorig jaar viel onze Femme fatale ook al in de prijzen met een bronzen vermelding. Voor een kleine brouwerij zijn deze erkenningen mooi meegenomen en we zijn er dan ook zeer trots op. We zullen ze dan ook een ereplaats geven in onze brouwerij bar en op de komende opendeurdagen."

www.deleite.be