Bavaria investeert in Belgische brouwerijen

maandag 24 april 2017 —

Bavaria investeert 2,7 miljoen euro in de brouwerij Rodenbach in Roeselare. Als de volumes stijgen zoals voorzien kan dat bedrag nog verdubbelen de komende jaren. Er komt een nieuwe filtratielijn, een nieuw waterbehandelingssysteem en de afvullijnen worden vernieuwd. Het personeelsbestand blijft stabiel op 25 werknemers. Ook de brouwerij in Steenhuffel, waar onder meer de bieren Palm en Cornet worden gebrouwen, wordt binnenkort vernieuwd. Bavaria wil de Belgische merken fors laten groeien.

De verkoop van Rodenbach moet tegen 2020 met de helft toenemen. Nu wordt elk jaar ongeveer 40.000 hectoliter Rodenbach verkocht in binnen- en buitenland. In de afgelopen jaren trok Palm alle marketingregisters open voor Cornet, een zwaar speciaalbier dat twee jaar geleden werd gelanceerd. Met de steun van Bavaria zal er binnenkort ook geëxperimenteerd worden met Rodenbach in Zuid-Afrika.

De omzet van Bavaria is met 15% gestegen ten opzichte van het voorgaande jaar en bedraagt nu 610,1 miljoen euro. De winst kwam uit op 32,9 miljoen euro. De sterke stijging heeft uiteraard te maken met de overname van het Belgische Palm door Bavaria. Bavaria produceerde in 2016 ruim 7 miljoen hectoliter bier in zes brouwerijen en is in meer dan 130 landen aanwezig. Er werken meer dan 1.400 mensen voor het familiebedrijf.

www.rodenbach.be