België derde grootste bierexporteur na Nederland en Duitsland

vrijdag 18 augustus 2017 —

Eurostat publiceerde begin augustus nieuwe cijfers over de Europese biermarkt. Vorig jaar werd 39 miljard liter bier geproduceerd in de EU. Dat is 400 miljoen liter meer dan in 2015. Omgerekend, komt dit neer op 76 liter per Europeaan.

Duitsland neemt het merendeel daarvan voor zijn rekening met 8,3 miljard liter. België staat op de zesde plaats na Nederland met 2,3 miljard liter bier. Nederland is dan weer de grootste bierexporteur (1,9 miljard liter bier) in Europa. Op de tweede plaats staat Duitsland (1,7 miljard liter bier). België staat op een derde plaats met 1,5 miljard liter bier.

De belangrijkste afzetmarkt voor Europees bier waren vooral de Verenigde Staten, waar 1,1 miljard liter terecht kwam. Daarnaast vallen ook de Aziatische landen China, Zuid- en Noord-Korea en Taiwan op die resp. 525 miljoen, 117 miljoen en 101 miljoen liter afnamen, goed voor 23 procent van alle export.

De import valt daarentegen in het niets bij die cijfers. Mexico verzorgt met 180 miljoen liter de helft van de importen met merken zoals Sol, Desperado en Corona. Op de tweede plaats van toeleveranciers staat Servië met 50 miljoen liter.