Belgische Brouwers zullen tariefverhogingen 6 weken op voorhand melden

vrijdag 24 november 2017 —

Na de zomer ontving FEBED een aantal klachten inzake de termijn waarop tarieven werden aangepast door producenten. FEBED heeft daarop contact genomen met de Belgische Brouwers die het dossier ter sprake hebben gebracht binnen hun eigen structuren. De vraag van FEBED was om minstens 2 maanden op voorhand de drankenhandelaars te informeren over de tariefwijzigingen.

Op 16 november kregen we van de Belgische Brouwers bericht dat dit dossier op hun Raad van Bestuur van 15 november werd besproken. Daarbij is beslist dat een periode van 6 weken tussen aankondiging en de verhoging een gangbare praktijk is. Dit zal ook zo genotuleerd worden binnen de Belgische Brouwers en meegedeeld worden aan de leden van de Belgische Brouwers.

FEBED was vragende partij om tot een termijn van 8 weken te komen en daarover een ‘gentlemen’s agreement’ af te sluiten. De Belgische Brouwers komen dus slechts gedeeltelijk tegemoet aan onze vraag. FEBED zal dit dossier uiteraard verder van nabij volgen en vraagt aan de leden drankenhandelaars om niet na te laten ons te informeren wanneer er zich problemen zouden stellen.