Belgische topman Heineken stapt op

vrijdag 14 februari 2020 —

Na vijftien jaar zet Jean-François van Boxmeer er een punt achter als topman van Heineken. Op 1 juni volgt Dolf van den Brink hem op.

Mechelaar Jean-François van Boxmeer, keynote speaker van ons eerst FEBED FORUM in 2018, begon in 2005 als CEO van Heineken. Op dat moment had hij er al een lange carrière opzitten als werknemer van de Nederlandse bierbrouwer.

Hij startte er in 1984 als management trainee, waarna hij voor de bouwer in verschillende landen werkte en in 2001 in het directiecomité terechtkwam. Onder zijn vleugels verdubbelde Heineken in omvang. In 2018 haalde het een omzet van 26,8 miljard euro en telde het 80.000 werknemers. Het bedrijf bleef daarmee wereldwijd het nummer twee in zijn sector, na AB InBev. Bovendien deed het dat zonder een grote schuldenberg op te bouwen, wat de Leuvense concurrent wel deed. Het zette ook vrij snel in op alcoholarm en alcoholvrij bier. Van Boxmeer spendeerde 30 miljard euro aan overnames en bouwde een serieuze Belgische tak uit met Maes, Grimbergen, Affligem en Mort Subite. Hij blijft bij Heineken actief als niet-uitvoerend bestuurder.

Zijn opvolger, Dolf van den Brink, werkt al 22 jaar voor de brouwer. Momenteel is hij nog hoofd van de divisie Azië-Pacific. Hij krijgt een mandaat van vier jaar.

Bron: Gondola