Bierfeesten in Wieze

vrijdag 7 september 2018 —

Op 21 en 22 september 2018 vinden na een pauze van 32 jaar opnieuw de Wieze Oktoberfeesten plaats in de Oktoberhallen van Wieze. De feesten die op hun hoogtepunt 16 dagen duurden en meer dan 200.000 feestvierders naar Wieze deden afzakken liepen van 1956 tem 1986.

Het Wieze bier, dat recent een nieuwe adem vond onder de vleugels van Brouwerij De Brabandere, slaat de handen in elkaar met de Oktoberhallen om de legendarische Oktoberfeesten te herlanceren. Hiervoor wordt een beroep gedaan op het team van Radar Events, succesvolle bedenkers van feestconcepten zoals de Radio Ultra Modern stage op Tomorrowland.

De Oktoberfeesten van Wieze zijn de enige echte Oktoberfeesten die naam waardig in België gezien zijn rijke traditie en de volkstoeloop die ze teweegbrachten in het verleden. Niet in het minst dankzij de toenmalige plaatselijke brouwerij die de feesten rijkelijk van Wieze bier voorzag. Dat deze en andere tradities gerespecteerd worden, blijft voor de organisatoren de essentie van de feesten. Zo is er het obligate Oberbayernorkest dat authentieke stemming brengt aan het begin van de avond. Naarmate de avond vordert zal het publiek ondergedompeld worden in een totaalspektakel met een indrukwekkende dansgroep, een optreden van de one and only Dennie Christian, de première van de reïncarnatie van de Voice of Europe, Freddy Wally, Bayern Burlesque acts, de Retronettes en andere special acts. Dresscode is niet verplicht maar wordt toegejuicht voor een totaalbelevenis.

Naast de traditionele kip aan ’t spit en Bratwursten blijft het hoofdbestanddeel van de Oktoberfeesten natuurlijk het bier! “We brouwen voor deze memorabele herintroductie van de Oktoberfeesten een uniek “Festbier” met een lager alcoholpercentage van 3,5% maar met een gelijkaardige kruiding als de bestaande Wieze. Het zal ook het enige bier zijn dat wordt geschonken op de feesten.”, aldus Albert De Brabandere, zaakvoerder van Brouwerij De Brabandere. “Met een bier laag in alcohol en vol van smaak, kunnen de bezoekers zo ten volle genieten van een echte Oktoberfest-beleving.”

www.brouwerijdebrabandere.be    www.wiezebier.be