Brasserie des Légendes krijgt haar eigen bier-pipeline

woensdag 3 mei 2017 —

De brouwerij, die onder andere voor zijn merken Goliath en Quintine bekend staat, is in het kasteel van Irchonwelz nabij Ath gevestigd. Voor eind oktober krijgt ze haar eigen bier-pipeline, die de productiesite met de bottelarij en de fermentatiesite zal verbinden. De 120 meterlange leiding is goed voor een investering van 200.000 €.

De Waalse brouwerij vond haar inspiratie bij de pipeline die half september bij brouwerij De Halve Maan in Brugge geassembleerd is.

De installatie van Pierre Delcoigne, de verantwoordelijke van de Brasserie des Légendes, oogt weliswaar minder indrukwekkend dan de 3 kilometerlange Brugse leiding. Toch heeft de 120 meterlange leiding van Irchonwelz het voordeel uit één stuk te bestaan. “Hierdoor lopen we het risico niet dat de leiding geoxideerd raakt en het bier geïnfecteerd wordt”, legt de heer Delcoigne uit.

De leiding loopt onder de plaatselijke stroom, de Westelijke Dender, op een diepte van 7 meter. “Er werd overwogen om een bovengrondse structuur te gebruiken om de brouwerij met de bottelarij te verbinden. Maar omdat de site geklasseerd is, hebben we onze plannen moeten herzien. Toen hoorde we over het project van de Halve Maan spreken en hebben we voor het pipelinesysteem gekozen”, aldus de heer Delcoigne.