Brouwerij Boon lanceert de Geuze Discovery Box

donderdag 26 oktober 2017 —

Zoals de naam doet vermoeden is de Geuze Discovery Box een doos waarin verschillende nieuwe geuze bieren ontdekt kunnen worden. De doos bevat vier nieuwe varianten van de Oude Geuze Boon “VAT” bieren. Elk van deze bieren is gerijpt in een specifiek eikenhouten vat van Brouwerij Boon.

In de kelders van Brouwerij Boon liggen er vandaag 158 eikenhouten reuzen-vaten die beter gekend zijn onder de naam ‘foeders’ en die elk tot wel 27.000 liter lambiek bier kunnen bevatten. De bezoekers van Brouwerij Boon stellen soms de vraag of ze van het bier in de vaten mogen proeven en of het bier uit één specifiek vat in de winkel gekocht kan worden. Dit was vroeger echter niet mogelijk omdat Oude Geuze Boon normaal bestaat uit een mengeling van lambiek uit meerdere, verschillende vaten. “Toch hadden we hier verder over nagedacht en hebben we in 2013 voor het eerst Oude Geuze Boon VAT 44 op de markt gebracht.” Legt Frank Boon uit, oprichter van de brouwerij. “Dit was een kleine productie Oude Geuze waarbij 90% van de samenstelling van het bier lambiek uit één specifiek vat kwam. Dat vat was foeder nummer 44. De andere 10% was dan jonge lambiek die de nodige suikers bevatte voor de nagisting in de fles.”

“De eiken vaten in onze brouwerij hebben elk een eigen geschiedenis en worden gekenmerkt door unieke microflora aan wilde gisten. Het gebruik van lambiek uit één bepaald eiken vat zorgt voor geuzes met zeer eigenzinnige karakteristieken: wijnachtig, whiskyachtig, beendroog of zeer mals. Het nummer op de fles verwijst telkens naar het vatnummer”, legt de oudste zoon Jos Boon uit.

Sinds 2013 heeft de brouwerij vier Oude Geuze Boon “VAT” bieren gemaakt. Maar voor de eerste keer worden nu vier verschillende VAT geuzes tegelijk in de markt gezet in de “Geuze Discovery Box”. In deze handige doos vind je Oude Geuze Boon VAT 91, VAT 92, VAT 108 en VAT 110. Dit zijn telkens flessen van 37,5cl.

De Geuze Discovery Box bevat ook een boekje waarin meer gelezen kan worden over het productieproces van geuze en de verschillende foeders. Ook worden er tips gegeven over de kunst van het geuzeschenken en proeven. Ideaal dus voor proeverijen of als geschenk.

www.boon.be