Brouwerij Bosteels onthult haar nieuwste bier: Monte Cristo

vrijdag 22 november 2019 —

Het is met veel trots dat brouwerij Bosteels u haar nieuwste bier voorstelt. Brouwerij Bosteels is gekend van haar 3 speciaalbieren, Tripel Karmeliet, Pauwel Kwak en DeuS. Ze worden geroemd voor hun kwaliteit, en wereldwijd kennen ze al decennialang een onmiskenbaar succes.

Monte Cristo is een krachtig bier , tegelijkertijd evenwichtig, complex en verfijnd, vol passie en vakmanschap, dat ons fascineert tot de laatste slok.

Om perfectie na te streven bleven de brouwers van Bosteels hun recept gedurende vijf jaar verfijnen, op zoek naar de perfecte balans. Ze gingen op zoek naar uitzonderlijke ingrediënten en innovatieve technieken om een buitengewoon en uniek bier te creëren. Monte Cristo is een donker speciaalbier, zacht met een complex karakter. Aan de basis van zijn unieke smaak en kleur ligt een mix van vier mouten. Het fundament wordt gevormd door gerst en tarwe. Dankzij de toevoeging van gekaramelliseerde en gebrande mout krijgt Monte Cristo zijn mysterieuze diepbruine kleur met robijnrode tinten en gebalanceerde, volle smaak. Het hele specifieke aan dit bier schuilt in de rijping op eik en sherry. Dit is een bijzondere techniek die het best van de twee ingrediënten verenigt om een harmonieus en complex bier te bekomen. Sherry wordt steeds gerijpt op eiken vaten en verwerft reeds bepaalde houtachtige aroma’s die we licht intensiveren door het gebruik extra eik tijdens het rijpen.

Elf weken lang krijgt Monte Cristo de tijd om smaken en aroma’s te verenigen. Tijdens dit lange en zeer bijzondere proces van maturatie krijgt het bier de kans om zijn volledige identiteit te ontwikkelen. Met zijn 11.5% alcohol en zijn warme kruidigheid, is Monte Cristo een bewaarbier bij uitstek.

Om een fantastische degustatie beleving te garanderen, heeft de brouwerij een precies schenkritueel voorzien. Ze hebben het kleine, kristallen glas met een delicaat toelopende rand ontworpen, om de bierliefhebber uit te nodigen zijn fles in drie keer uit te schenken waarbij een subtiele verfijnde schuimkraag gevormd wordt. Geïnspireerd door de typische sherryflessen, is deze unieke fles voorzien van een capsule, die de bierliefhebber eerst dient te verwijderen voorafgaand aan de kroonkurk.

www.bestbelgianspecialbeers.be