Brouwerij De Bie lanceert 3 nieuwe fruitbieren

vrijdag 1 juni 2018 —

Brouwerij De Bie heeft zich de laatste jaren onmiskenbaar op de kaart gezet met haar ambachtelijk gebrouwen streekbieren. Niet alleen nationaal maar ook internationaal wist brouwer Jos T’Joen de harten en smaakpapillen te veroveren. Een aantal van zijn creaties werd op prestigieuze bierconcours bedacht met bronzen, zilveren en gouden medailles. Een terechte erkenning voor de brouwfilosofie van Jos, die zweert bij ‘true brew’: bij Brouwerij De Bie geen additieven of chemische bestanddelen, maar enkel de beste eerlijke producten van eigen bodem. De hop, de tarwe en de gerst komen van eigen akkers, gelegen rondom de hoeve. Een aanpak die dus gesmaakt wordt tot in de verste uithoeken van de wereld.

Brouwerij De Bie komt met een reeks nieuwe bieren. Fruitbieren, meer bepaald, met een laag alcoholpercentage van 3,7 %: Passion Bie, Cherry Bie en Peachy Bie. Ze worden in wereldpremière voorgesteld tijdens Food & Hotel Asia. Dat is niet toevallig. Brouwerij De Bie is ervan overtuigd dat deze zoetere bieren erg in de smaak zullen vallen in exotischere landen. De Aziatische keuken speelt graag met contrasten tussen zoet en zuur. De nieuwe fruitbieren sluiten naadloos aan bij de culinaire tradities van de regio.

www.brouwerijdebie.be