Brouwerij De Brabandere lanceert dit jaar nog 3 bieren

woensdag 3 mei 2017 —

Al sinds de start van de brouwerij in 1894 is liefde voor het bierbrouwen een passie bij brouwerij De Brabandere en al haar medewerkers. De allergrootste passie voor het brouwen vinden we echter terug bij hun Meesterbrouwers, Chris Van Acker, Yves Benoit en Pieter Maes.

Via de BREWMASTER’S SELECTION, stellen de drie Meesterbrouwers hun eigen unieke creatie voor die zij op gelimiteerde basis hebben gebrouwen.

De eerste brouwmeester die aan bod komt is, noblesse oblige, de man met de meeste ervaring in de brouwerij. Chris Van Acker heeft een carrière van bijna 31 jaar bij Brouwerij De Brabandere.

Hij creëerde voor u de Brewmaster’s Selection Wild Tripel Hop. Dit bier bestaat uit 15% foederbier dat 24 maanden rijpt op eikenhouten foeders en versneden is met de Petrus Tripel waar 2 Amerikaanse hopsoorten aan werden toegevoegd, namelijk Cascade en Amarillo. Deze combinatie zorgt voor een goudblond bier van 8% met een stevige schuimkraag, een frisse citrusgeur, een mooie hopbitterheid en een aangenaam zuurtje als nasmaak. De zuurtegraad van het foederbier zorgt er voor dat de bitterheid subtieler wordt waardoor de drinkbaarheid van dit bier de hoogte ingaat.

www.brouwerijdebrabandere.be