Brouwerij de Poes lanceert twee nieuwe bieren

vrijdag 11 januari 2019 —

Aanvang februari 2019 lanceert Brouwerij De Poes 2 nieuwe bieren in haar bestaande gamma van de Poes Export en de Poes Blond.   De nieuwe bieren zijn, De Poes Houblon & De Poes Bruin.

  • De Poes Houblon is een blond bovengistend bier met een zeer aromatische en hoppig aroma, 6 vol % alcohol. Het bier heeft een zachtbittere afdronk en is gedryhopped met Saaz hop. In de geplande Houblon reeks van de Poes zal er steeds opnieuw hetzelfde basisbier gebrouwen worden en zullen ze per Batch (3000 liter) een verschillende op Belgische bodem geteelde Aromahop toevoegen.
  • De Poes Bruin is een donker krachtig bruin bovengistend bier, gemaakt uit gerst, tarwe en haver. 8,5 vol % alcohol. De brouwerij gebruikt in het brouwproces drie verschillende hopsoorten, deze zijn Merkur, Brewers Gold en WGV. Dit bruine smaakvolle bier is de dubbel van onze brouwerij.  

Beide bieren worden steeds met 100 % op Belgische bodem geteelde hop gebrouwen te Tielt en dragen dan ook met de nodige trots het label "Belgische Hop".

De nieuwe bieren zijn verkrijgbaar in 24 x 33 cl en leverbaar vanaf de tweede helft januari 2019. De bieren De Poes Export en De Poes Blond blijven verder generiek leverbaar.

www.brouwerijdepoes.be