Brouwerij Haacht stelt vernieuwde ‘Star Light’-bier officieel voor

vrijdag 23 november 2018 —

Brouwerij Haacht stelde op de Horeca Expo zijn nieuwe Star Light-bier voor. Het alcoholvrije bier, vroeger gekend onder de naam Star Blond, heeft een volledig nieuwe smaak en look.

De nieuwe Star Light werd speciaal ontwikkeld voor de consument die bewust kiest voor de voordelen van een caloriearm en alcoholvrij bier. Met zijn vernieuwde en unieke recept is het bier een echte doordrinker, met een alcoholpercentage van slechts 0,4% en bovendien 60 procent minder calorieën dan de gemiddelde Belgische pils.

De Star Light wordt gebrouwen op basis van water, gerstemout en maïs en heeft een lichtgouden kleur en een blanke schuimkraag. Het aroma van kruidige hop komt sterk naar voren, aangevuld met een volle smaak, een moutige body en een fijne, licht bittere afdronk. Daardoor is het een verfrissende en dorstlessende doordrinker voor alle momenten.

Bij het ontwerp van de nieuwe verpakking liet Brouwerij Haacht zich inspireren door de kleur van het bier. Het stijlvolle etiket heeft een opgewekte felgouden kleur en vermeldt duidelijk dat het om een caloriearm, alcoholvrij bier gaat. De ster en de letter E die daarin is verwerkt, zijn een knipoog naar de oorsprong van het bier, dat voor het eerst werd gebrouwen in de vroegere Gentse brouwerij Excelsior. Het bier kan worden gedronken uit het flesje, of geschonken in een gloednieuw glas.

Boudewijn van der Kelen, marketingdirecteur bij Brouwerij Haacht: “De moderne bierconsument verwacht meer en meer dat er in zijn horecazaak ook een lekker alcoholvrij biertje op de kaart staat. En terecht, want zo kan hij genieten van een frisse pint, ook als hij nog moet rijden, nog wil gaan sporten of om andere redenen zijn alcoholgebruik wil matigen. Met onze nieuwe Star Light met zijn eigentijdse smaak en look spelen we daar op in.”

Bierhandelaars en caféuitbaters kunnen de Star Light bestellen vanaf 18 november 2018. Neem voor meer informatie een kijkje op www.haacht.com