Brouwerij Haacht vernieuwt gamma VAL-waters en -frisdranken

vrijdag 3 mei 2019 —

Brouwerij Haacht heeft haar volledige VAL-gamma van waters en frisdranken vernieuwd. De Belgische familiebrouwerij maakt de VAL-frisdranken voortaan op basis van nieuwe innovatieve recepturen, voor een nog betere smaak met minder suikers. Het hele gamma krijgt ook een volledig nieuwe look & feel en een nieuw lid: VAL Citroen Light, een suiker- en caloriearme dorstlesser.

Met deze vernieuwingsoperatie brengt Brouwerij Haacht het VAL-gamma meer dan ooit in lijn met de hoge verwachtingen van de moderne consument op het vlak van smaak en gezondheid. Bij de ontwikkeling van de nieuwe recepturen van de limonades mikte ze op een verlaging van de calorie- en suikergehaltes, en verving ze waar mogelijk ook de klassieke suiker door het veel gezondere stevia. Tegelijk verbeterde ze ook de smaak gevoelig. De limonades blijven bovendien stuk voor stuk allergeenvrij én geschikt voor veganisten, een aspect dat op hun nieuwe etiketten expliciet wordt vermeld.

Om nog extra te beantwoorden aan de stijgende vraag naar gezonde én verfrissende dranken, ontwikkelde Brouwerij Haacht ook de VAL Citroen Light. Deze nieuwe limonade is suiker- en caloriearm en bevat geen toegevoegde kleurstoffen. Daarmee is het een ideale en gezonde dorstlesser.

Boudewijn van der Kelen, marketingdirecteur bij Brouwerij Haacht: “Dat onze frisdranken zowel qua smaak als qua gezondheid stappen vooruit hebben gezet, is een echte pluim voor ons hele team, en in het bijzonder onze R&D-afdeling. Het bewijst nog maar eens dat wij heel erg inzetten op innovatie en daar snel in kunnen schakelen. Ik ben er trots op dat we, in combinatie met onze vernieuwde Star Light, onze horeca-uitbaters en -gasten een nog ruimere en kwalitatievere waaier aan niet-alcoholische dranken kunnen aanbieden.”

Naast zijn verbeterde smaak valt ook de frisse nieuwe look van het VAL-gamma op. “We zijn heel fier op het enorm lokale en natuurlijke karakter van VAL, en zetten dat ook op de etiketten in de verf”, vervolgt van der Kelen. “Ons water is al sinds 1989 erkend als natuurlijk mineraalwater. Het doorloopt een natuurlijk zuiveringsproces en we bottelen het rechtstreeks aan de bron, die hier op onze brouwerij ligt. Bovendien ondergaat het water geen enkele chemische of microbiologische behandeling. Een streekgebonden, natuurlijk product van een authentieke familiebrouwerij, geproduceerd in een korte en lokale productieketen: dat is waar onze VAL-waters en -limonades voor staan.”

Om tegemoet te komen aan de veranderde noden van de horeca, heeft Brouwerij Haacht ook de inhoud van de flessen herzien en geüniformeerd. De VAL-waters zijn beschikbaar in flessen van 25 centiliter, 50 centiliter – in een speciaal daarvoor ontworpen krat – en 1 liter. De VAL-limonades zijn beschikbaar in flesjes van 25 centiliter en drie varianten (Orange, Lime en Ice Tea) ook in flessen van 1 liter. Alle flessen zijn bovendien productietechnisch geoptimaliseerd. Zo zijn ze stabieler geworden en hebben ze nog nauwelijks last van scuffing – de typische witte ringen op de flesjes die ontstaan tijdens het bottelproces.

www.haacht.com