Brouwerij Omer Vander Ghinste lanceert OMER. Brut Nature

donderdag 17 december 2020 —

12 jaar na de lancering van OMER. Traditional Blond komt Brouwerij Omer Vander Ghinste met een uniek “Limited Edition” bier op de markt.

De 5de generatie Omer Vander Ghinste heeft samen met de creatieve brouwers een absoluut uniek bier op de markt gebracht. Nog voor de 5de generatie in 2019 zijn intrede in de brouwerij maakte was Omer Gery Vander Ghinste al enkele jaren bezig met de jonge, creatieve brouwers om een volledig nieuw bier te maken. Het moest een uniek bier worden in de Belgische bierwereld, vernieuwend, maar toch met respect voor de traditie van Brouwerij Omer Vander Ghinste.

OMER. Brut Nature is een koperkleurig ‘Brut Style’ bier. Het gebruik van wilde gisten (Brettanomyces) zorgt voor een aangenaam droog en “levendig” bier met een laag suikergehalte. Het evolueert in de fles en kan tot minimaal 5 jaar bewaard worden.

Door het gebruik van dry hopping met Belgische hop komt het fruitige en kruidige karakter van de 5 hopsoorten extra naar voor. Het resultaat is een droog, bitter bier met een fijne nasmaak.

OMER. Brut Nature is een bier dat evolueert in de fles. Zeer jong bier wordt gekenmerkt door een boeket van verse hop, met een fruitige noot en een uitgesproken bitterheid in de smaak. Naar mate het bier ouder wordt komt het Brett-karakter meer naar boven.

www.omervanderghinste.be