BRUSSELS BEER CHALLENGE 2018

vrijdag 31 augustus 2018 —

De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur.De eerste editie van de Brussels Beer Challenge vond in 2012 plaats te Brussel.

Sindsdien veranderde het event regelmatig van locatie en groeide de wedstrijd uit tot één van de belangrijkste en meest prestigieuze webstrijden ter wereld.  Eerst en vooral wil de Brussels Beer Challenge een professionele en sportieve wedstrijd onder brouwers organiseren. De Brussels Beer Challenge vormt daarnaarst een platform waar internationale brouwers kunnen netwerken en hun product actief kunnen promoten. Bovendien wil de wedstrijd de biercultuur ondersteunen.

Drie dagen lang proeft een panel van  internationaal gereputeerde bierkenners  bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren worden  onderverdeeld in categorieën gebaseerd op origine, typiciteit en stijl en worden vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen worden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award. Deze medaille kunnen de brouwers gebruiken als kwaliteitslabel en marketinginstrument. Brussels Beer Challenge is in die zin een gids voor consumenten die op zoek zijn naar kwalitatieve en lekkere bieren.

Inschrijvingen en verdere informatie: www.brusselsbeerchallenge.com