CCEP lanceert HONEST® Tea en HONEST® Lemonade op de Belgische markt

vrijdag 26 juli 2019 —

Coca-Cola introduceerde in mei 2018 over heel Europa HONEST®, een nieuw biologisch assortiment aan theedranken, koude koffiedranken, vruchtenlimonades en fruitige kruidentheeinfusies. Het Belgische gamma dat tot nu toe bestaat uit HONEST® Fruity Infusions en HONEST® Kids wordt vandaag uitgebreid met 2 nieuwe productlijnen: HONEST® Tea en HONEST® Lemonade.

Beide productlijnen brengen meteen 2 heerlijk eerlijke varianten met zich mee. De HONEST® Tea zal bestaan uit de White Brewed Tea Peach & Rosemary en de Black Brewed Tea Raspberry & Basil. De HONEST® Lemonade lijn bevat de Original Lemonade - Lemon en de Pink Lemonade.

HONEST® doet er alles aan om zo transparant mogelijk te communiceren over zijn duurzaamheidstraject en heeft het duidelijke doel voor ogen om tegen 2020 uit te groeien tot een merk dat 100% gerecycleerde plastic flessen gebruikt. Het merk zet bovendien volop in op het produceren van minder suikerhoudende producten.

HONEST® streeft ernaar om plastic afval te verminderen. De HONEST® flesjes hebben een glazen en een plastic variant. Tegen 2020 zullen alle plastic HONEST® flesjes gemaakt worden met 100% gerecycleerde plastic (rPET). Zo’n flesjes hebben een aanzienlijk lagere ecologische voetafdruk dan flessen die gemaakt worden van nieuw plastic én zijn zelf ook volledig recycleerbaar. En dat is een duidelijk signaal van de ambitie die Coca-Cola heeft met al zijn merken: Coca-Cola hoopt in 2025 de doelstelling om 50% rPET te gebruiken voor de verpakkingen van zijn totale portfolio in West-Europa te behalen en zelfs te overtreffen.

Daarnaast streeft HONEST® ernaar om drankjes te maken die minder calorieën en minder suikers bevatten én nog steeds geweldig smaken. De fruitige dranken uit het HONEST® Kids gamma bevatten nu bijvoorbeeld al geen toegevoegde suikers.

www.cocacolabelgium.be