Coca-Cola investeert 28 miljoen in Gent

vrijdag 14 december 2018 —

Coca-Cola heeft een lange geschiedenis van 90 jaar in België en vierde deze week ook de 50e verjaardag van haar productie- en distributievestiging in Gent. Tegelijkertijd werd een investering van 27,9 miljoen euro aangekondigd in een nieuwe bliklijn.

Coca-Cola investeerde sinds 2015 al meer dan 100 miljoen euro in de Gentse vestiging. De investeringen in de bottelarij gaan hand in hand met het stimuleren van duurzaam gedrag bij de consument. Zo wil Coca-Cola 100% van haar verpakkingen terughalen tegen 2025, in de strijd tegen zwerfvuil. Vlaams minister-president Geert Bourgeois en de schepen van Economie van Gent Mathias De Clercq bezochten deze week de state-of-the-art-bottelarij in Gent en ontdekten hoe Coca-Cola haar vestiging heeft klaargemaakt voor een duurzame toekomst.

De productie- en distributievestiging in Gent is een van de zeven vestigingen van Coca-Cola European Partners in België. Jaarlijks wordt er bijna 210 miljoen liter drank geproduceerd, in zowel hervulbare glazen flessen als blikjes en brikverpakkingen. Ruim 70% van de dranken die in België worden geconsumeerd, wordt in België geproduceerd. De werken voor de extra productielijn – een derde bliklijn naast de bestaande glaslijn en de twee saplijnen – starten in januari; in het najaar van 2019 zou alles operationeel moeten zijn.

Productiedirecteur Bernard Santens: “De nieuwe bliklijn zal draaien aan een snelheid van 120.000 blikjes per uur en verschillende blikformaten produceren, waaronder de smallere en kleinere blikjes. Zo blijven we ons aanpassen aan de evoluerende markt en de vraag van klanten en consumenten. Tegelijk is deze investering een erkenning voor de mensen in Gent, die hard hebben meegewerkt aan dit groeiverhaal. Nadat we hier een nieuwe fabriek hebben gebouwd in het bestaande gebouw, kunnen we voortaan nog meer zelf produceren van wat er in België wordt geconsumeerd. We zijn ontzettend trots om een lokaal bedrijf te zijn en onze positie in België, opnieuw, toekomstgericht te versterken.”

De voorbije jaren werd de productie- en distributievestiging in Gent gemoderniseerd om een state-of-the-artfabriek te bouwen binnen het bestaande gebouw en ze zo te verzekeren van een duurzame toekomst. Met de nieuwe bliklijn erbij komt de investering van Coca-Cola European Partners voor deze site neer op meer dan 100 miljoen euro voor de afgelopen 3 jaar. De Gentse vestiging bottelt 12 merken uit het ruime aanbod dranken voor ons land, waaronder Coca-Cola original taste, Coca-Cola zero sugar, Coca-Cola light taste, Fuze Tea, Sprite, Minute Maid, Nalu, enz.

www.cocacolabelgium.be