Cristal en Natuurpunt Limburg verdelen 3.000 gratis klimaatbomen

vrijdag 23 oktober 2020 —

De Cristal brouwerij, onderdeel van Alken-Maes, en Natuurpunt Limburg verdelen samen ongeveer 3.000 gratis klimaatbomen. Deze actie is onderdeel van de jaarlijkse plantenverkoop van Natuurpunt en is gekoppeld aan de duurzaamheidsagenda van de brouwer. Sinds eind september kunnen de Limburgers bij hun lokale afdeling van Natuurpunt de gratis klimaatbomen bestellen. De eerste bomen werden op 3 oktober in Alken geplant in aanwezigheid van Vlaams minister voor Natuur Zuhal Demir. “Van onze lekkere gele goud naar meer bronsgroen eikenhout, de stap hoeft niet groot te zijn”, zegt de minister.

Op 3 oktober werd in Alken de jaarlijkse plantenverkoop van Natuurpunt Limburg op gang getrokken. Nieuw is dat de Cristal brouwerij van Alken-Maes daar ook de schouders onder zet. De brouwerij zal samen met Natuurpunt ongeveer 3.000 zogenaamde klimaatbomen verdelen. Het doel is om de Limburgers de kans te geven hun steentje bij te dragen in de strijd tegen klimaatverandering. Stefan Carolus, voorzitter Natuurpunt Limburg, legt uit: “In de laatste jaren zien we het klimaat heel snel veranderen. Dit jaar werden weer hitterecords gebroken in ons land en hadden we opnieuw te maken met zeer droge periodes. Niet al onze inheemse boomsoorten zijn opgewassen tegen deze toegenomen temperaturen en droogte. Daarom focussen we op bomen die beter bestand zijn tegen de klimaatsverandering zoals de zwarte els, de meidoorn en de beuk die we hier vandaag planten.”

Van de hitte en de droogte is maar weinig te merken op deze regenachtige oktoberdag. Toch schrikt het frisse weer de deelnemers niet af, waaronder Alkens burgemeester Marc Penxten en schepen Frank Vroonen, gouverneur Jos Lantmeeters en voorzitter van Cordium Carien Neven. Ook Vlaams minister Zuhal Demir, bevoegd voor Natuur, steunt de campagne: “We zijn vastberaden om Vlaanderen te vergroenen. Zeker tijdens de coronacrisis is duidelijk geworden hoe belangrijk voldoende bos en natuur is voor ons mentale welzijn. Om onze ambitie van 4.000 ha extra bos tegen 2024 waar te maken, reken ik ook op de bedrijfswereld. Het is prachtig om te zien dat een Limburgse onderneming als Alken-Maes die voortrekkersrol mee opneemt en samen met ons streeft naar een groener Vlaanderen. Het is daarnaast ook de beste public relations die je kan voeren. Steek wat van uw marketingbudget in de grond en zeg het met bomen. Geen mooier cadeau aan de gemeenschap dan deel uit maken van de oplossing van het natuur- en klimaatprobleem. Van onze lekkere gele goud naar meer bronsgroen eikenhout, de stap hoeft niet groot te zijn.”