Davos: AB InBev-topman Brito looft beleid van premier Michel

vrijdag 25 januari 2019 —

België is de voorbije jaren competitiever geworden en is uitstekend geplaatst om het hoofdkantoor van AB InBev te huisvesten. Dat heeft de CEO van de Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev donderdag gezegd in de marge van het Wereld Economisch Forum (WE) in Davos.

AB InBev-topman Brito had voor zijn ontmoeting met de Belgische premier enkele woorden van lof over voor het gevoerde beleid van de regering-Michel.

'De Belgische premier is samen met zijn regering erg actief geweest om België meer competitief te maken', aldus Brito. Brito verwees daarbij onder meer naar de aangepaste tarieven van de vennootschapsbelasting. 'Sommige dingen kunnen natuurlijk beter, maar dat is overal zo', aldus de topman van de grootste brouwer ter wereld.

Uit de woorden van Brito kan worden afgeleid dat AB InBev blij is om in België actief te zijn: 'België is onze thuis, we zijn een Belgisch bedrijf.' Er is ook geen twijfel over het behouden van het hoofdkantoor in Leuven. 'De premier heeft belangrijke stappen genomen zodat een bedrijf als het onze hier zijn hoofdkantoor kan hebben', luidde het. Brito heeft die verankering en de goede dialoog met de Belgische regering ook bevestigd in het gesprek met de premier.

Brito had het in zijn toelichting ook over de brexit. Grote problemen verwacht hij niet voor AB InBev, aangezien de brouwer in het Verenigd Koninkrijk lokaal zijn producten aankoopt, lokaal brouwt en op de Britse markt verkoopt.

Bron: Belga