De Ryck klinkt met Clément

vrijdag 14 juni 2019 —

Met Clément, een blond hoge gistingsbier van 5,2 vol.%, voegt Brouwerij De Ryck uit Herzele een perfecte dorstlesser en waardig pils-alternatief toe aan het gamma. Afgetopt met een mooie, dichte schuimkraag, licht gehopt en getapt in een stevig pilsglas klinken An, Miek en Bram met Clément op de ingebruikname van de loods met nieuwe gist- en lagertanks die de toekomst en de nieuwe dynamiek van de brouwerij symboliseren.

Clément, gepositioneerd met de slogan ‘Rooted in Heritage’, is het achtste bier in het gamma van De Ryck en is totaal verschillend van de andere bieren. De naam ervan verwijst naar Clément De Ryck, de tweede generatie van brouwerij De Ryck, die destijds de Spécial De Ryck lanceerde, tot op heden nog steeds het iconische bier van de brouwerij.

Met Clément - waaraan meer dan een jaar voorbereiden, testen en proefbrouwen voorafging - wordt een nieuw doordrinkbier voorgesteld waarmee de brouwerij inspeelt op wijzigende markttrends. Het amberkleurige spéciale belge-biertype - waartoe Spécial De Ryck behoort - is minder populair geworden, terwijl de vraag naar smaakvolle blonde bieren en pils-alternatieven toeneemt. Het kruidige Steenuilken is met zijn 6,5 vol.% net iets te sterk om die rol op te nemen. Met Clément scoort brouwerij De Ryck meteen raak in dat segment. Het is een pittig lichtblond en uiterst doordrinkbaar bier dat zich perfect positioneert als dorstlesser op warme zomerdagen.

Nieuwe installaties, een nieuw bier en een mooie zomer dragen er wellicht toe bij dat Clément de jaarproductie voor brouwerij De Ryck 2019 tot 3.000 hl kan tillen. Op middellange termijn wordt een jaarproductie van 5.000 hl vooropgesteld. Gefaseerd wordt daarvoor gedacht aan een nieuwe bottelarij, warme kamers en een nieuwe brouwzaal.

www.brouwerijderyck.be

Bon: Café & Bistro