Desperados voortaan in de Cristal brouwerij in Alken gebrouwen

vrijdag 2 oktober 2020 —

Een nieuwe mijlpaal voor Alken-Maes en de Cristal brouwerij in Alken: sinds deze maand komt hier namelijk ook Desperados, het bier met tequila-aroma, uit de brouwketels.

De verkoop van Desperados op de Belgische markt zit in de lift en laat een sterke groei met twee cijfers zien.

Annick Vincenty, CEO van Alken-Maes: “Bovendien blijkt uit ons marktonderzoek dat er nog veel potentieel is. Doordat we het bier voortaan zelf brouwen, zullen we nog beter kunnen inspelen op dit potentieel. Momenteel vullen we het af op 50 cl blikken, maar we onderzoeken of we Desperados voor de Belgische markt ook op fles kunnen afvullen. Vandaag wordt dat geïmporteerd uit Frankrijk en Nederland.”

Dat Desperados sterk groeit, staat echter in scherp contrast met de afnemende bierconsumptie in ons land.

Afgelopen week nog liet de sectorfederatie Belgische Brouwers weten dat de Belg steeds minder bier drinkt. Wat verklaart dan de groei van Desperados? Annick Vincenty: “Desperados is een merk dat zeer sterk de aansluiting maakt bij jonge volwassenen die op zoek zijn naar unieke belevingen. De verkoop van Desperados Mojito, die we ook in Alken brouwen, zien we om dezelfde reden groeien.”

In Alken wordt overigens niet enkel Cristal en sinds kort dus Desperados gebrouwen, maar ook Maes, Grimbergen en Ciney om maar enkele bieren te noemen worden hier geproduceerd. “Verder gebeurt ook het afvullen op vat, fles en blik van al onze bieren, dus ook van onze Affligem, Mort Subite en Hapkin, hier in Alken en wordt het grootste deel van de logistiek hier georganiseerd. De Cristal brouwerij is het kloppend hart van ons bedrijf,” aldus Vincenty.

Desperados werd voor het eerst in 1995 gebrouwen in Frankrijk door Brasserie Fischer in Schiltigheim vlakbij Straatsburg. Het merk wordt ondertussen in meer dan 50 landen verkocht en is sinds 1996 eigendom van Heineken.