Dranken De Fruyt, winnaar Lipton Ice Tea wedstrijd

woensdag 3 mei 2017 —

Op maandag 21 november werden op het terrein van TH Trucks Gent de sleutels van een nieuwe DAF LF met specifieke opbouw voor de drankenhandel overhandigd aan Erwin De Fruyt van Dranken De Fruyt in Zomergem. De sympathieke drankhandelaar won deze DAF LF in een wedstrijd van Lipton Ice Tea.

 

“Unilever organiseert regelmatig incentives voor drankenhandelaars in het kader van Lipton Ice Tea.”, legt Johan Bollen uit, National Accountmanager bij Unilever Belgium. “In 2014 gaven we al een eerste DAF vrachtwagen weg en dit jaar organiseerden we opnieuw een wedstrijd met als hoofdprijs een DAF LF.

120 drankenhandels werden geselecteerd. Wie er in slaagde het objectief te bereiken om tussen januari en mei 2016 10% meer volume Lipton Ice Tea te realiseren dan in dezelfde periode het voorgaande jaar, kwam in aanmerking voor de prijs. 66 deelnemers haalden het objectief en de winnaar werd gekozen op basis van een extra vragenronde rondom het product Lipton Ice Tea en een schiftingsvraag. Op een gezinsdag, georganiseerd door Unilever voor deze 66 deelnemers in Pairi Daiza werd Dranken De Fruyt als winnaar bekend gemaakt."

De geschiedenis van Dranken De Fruyt startte al in 1960. Aanvankelijk als melkronde in Lovendegem. Later werd ook bier en frisdrank meegenomen op de melkronde en zo is de drankenhandel ontstaan. "In de jaren zeventig beslisten onze ouders om naast de ronde ook een zaak te openen in Zomergem.", zegt Erwin De Fruyt, die de zaak van zijn ouders overnam. Ondertussen is met Tim en Kelly al de derde generatie actief in het familiebedrijf. Het bedrijf telt zeven werknemers en heeft vier vrachtwagens voor het verdelen van drank aan winkels, particulieren, cafés, restaurants en op evenementen. “De nieuwe DAF LF 210 Euro 6 komt uitstekend van pas,” vult Erwin aan, “De truck is kant en klaar voor onze activiteiten en dat het een Euro 6 is, is voor ons gunstig in het kader van de kilometerheffing."

“De samenwerking met Unilever is ook een stimulans voor ons.”, vertelt Luc Serrien, Marketing & Dealer Development Manager DAF Trucks Belux. “De Lipton Ice Tea DAF LF is een uitstekend voorbeeld van de producten op maat die we als DAF aanbieden. In het kader van DAF Transport Efficiency kunnen drankenhandelaars bij ons terecht voor een complete DAF truck, precies afgestemd op de drankenhandel met een opbouw van Carros Truck Center.”

Foto : de familie De Fruyt zien van Dranken De Fruyt samen met de verantwoordelijken van de Lipton Ice Tea wedstrijd Johan Bollen (Unilever Belgium), Luc Serrien de DAF Trucks Belux en Filip Matthijs en Niko Tausic de TH Trucks.