Duvel Barrel Aged

donderdag 6 juli 2017 —

Op 22 juni heeft Duvel Moortgat aangekondigd dat zijn Duvel Barrel Aged was – eindelijk – klaar. Het vereiste een stevige dosis hemels geduld om Duvel 6 maanden te laten rijpen op 100 eikenhouten bourbonvaten uit Kentucky. Maar geduld loont: Duvel Barel Aged is een uniek degustatiebier van alc. 11.5 % vol. dat de pittige bite van Duvel combineert met een smeuïge karamel- en vanilletoets.

Sinds november 2016 rijpt Duvel in 100 speciaal geselecteerde eikenhouten bourbonvaten. De vaten komen van  twee gerenommeerde Amerikaanse bourbon distilleerderijen: Four Roses Distillery en Buffalo Trace Distillery beiden uit Kentucky.  De vaten, allemaal minstens 5 jaar oud, zijn doordrenkt met de originele Bourbon en dat zorgt voor een royaal pallet van karamel en whisky-aroma’s.  De 100 met zorg geselecteerde vaten zorgen voor 24.000 flessen Duvel Barrel Aged.

Duvel is een klassieker. Daar een nieuwe dimensie aan geven, is een boeiende uitdaging voor onze brouwers. Bij Duvel Tripel Hop zorgde de derde hopsoort voor een vernieuwend smaakaspect, bij Duvel Barrel Aged zijn het de vaten die voor een spannend rijpingsproces zorgen. Nu meer dan 6 maanden later is het karaktervolle bier op zijn best.

Duvel Barrel Aged is een uniek en complex degustatiebier van 11.5 % ALC, met een volmondige smaak. Door de rijping op bourbonvaten krijg je een combinatie van de pittige bite van Duvel met de meer smeuïge toets van de eiken vaten. Dit levert een sensationele smaakontwikkeling op die sterk naar whisky en karamel neigt.

www.duvel.com