Duvel met een vleugje Caraïben

vrijdag 23 oktober 2020 —

De vijfde en vernieuwde batch van Duvel Barrel Aged is klaar. Duvel-meesterbrouwer Hedwig Neven wilde het ‘barrel aged’ concept heruitvinden en ging in de plaats van bourbonvaten op zoek naar een rum-distilleerderij. Die vond hij aan de andere kant van de oceaan, in Barbados, mijlenver van de brouwerij in Puurs: The West Indies Rum Distillery.

Het bleek dé perfecte match en na een eerste succesvolle kennismaking volgde een fantastisch nieuw bier. Hedwig en Alexandre Gabriel, eigenaar en masterblender van the West Indies Rum Distillery creëerden samen Duvel Barrel Aged n°5, The Rum Edition.

Een uniek degustatiebier (12% ALC) dat gebrouwen werd met respect voor de authentieke smaak van Duvel, maar met een verrassende Caraïbische twist en zoete, krachtige rumtoetsen van vanille, gedroogd fruit en eik. Een absolute primeur.

Duvel Barrel Aged, the Rum Edition, is een bier voor kenners, genieters en Duvellovers. Gemaakt om van te genieten met vrienden en familie. Perfect om te serveren op het einde van een feestelijke maaltijd of naast een knetterend haardvuur dit najaar. Dit speciaalbier pairt goed met sterke kazen, wildgerechten, (gegrilde) vleesgerechten, chocolade, exotisch fruit, pompoen, sushi of kaneel.

Het speciaalbier is verkrijgbaar vanaf oktober 2020. En omdat de ervaring én het bier zo uniek is, komt het bier in een speciale cadeauverpakking. Het gaat trouwens om een gelimiteerde editie. Er zijn slechts 71.820 flessen. Duvellovers zullen dus snel moeten zijn als ze een felbegeerde fles Duvel Barrel Aged 2020 willen bemachtigen.

Duvel Barrel Aged (12 % ALC) is hét verwengeschenk voor een Duvel lover, maar het is ook geschikt om te schenken bij een bijzonder moment onder fijnproevers en foodies.

www.duvel.com