Duvel Moortgat wint Family Business Award

vrijdag 6 december 2019 —

De brouwerijgroep Duvel Moortgat sleept de Family Business Award in de wacht, en volgt daarmee de plantagegroep Sipef op.

De 6de editie van de “Family Business Award of Excellence® - Sustainable entrepreneurship through generations” staat in het teken van de Talent Management binnen de familiebedrijven met een interactief panelgesprek. Uiteraard worden naast de laureaten ook de NextGen in de kijker gezet.

Gecreëerd in 2014 op initiatief van EY, FBN Belgium en GUBERNA en in partnership met BNP Paribas Fortis en De Tijd, vijf actoren die de ontwikkeling van Belgische familiebedrijven op de voet volgen, beloont deze prijs het familiebedrijf dat uitblinkt in deugdelijk bestuur in zowel de familie als in het bedrijf, in de visie en het behoud van de familiewaarden, in de overdracht van de ondernemerszin over de generaties heen, in communicatie en in maatschappelijk engagement.

Het familiebedrijf, met Michel Moortgat als CEO en de merken Duvel, Vedett, La Chouffe, Maredsous, Liefmans en De Koninck in portefeuille, werd gelauwerd omwille van zijn 'sterke corporate governance en het feit dat het onafhankelijk wist te blijven van grote industriële groepen.

De jury, voorgezeten door Guido Vanherpe, CEO van La Lorraine Bakery Group, verkoos Duvel Moortgat boven het zuivelbedrijf Inex, de producent van schakelaars en domotica  Niko en de Europese drankengroep Spadel.

www.familybusinessaward.be