Een Amerikaanse brouwerij aanklaagt administratie Trump

maandag 28 januari 2019 —

Atlas Brew Works uit Washington klaagt de Amerikaanse regering aan omwille van de shutdown en de onmogelijkheid om haar bier te verdelen.

Sinds 22 december ligt de Amerikaanse overheid zo goed als plat. Dat is een gevolg van de patstelling tussen het Congres en president Donald Trump. Trump wil in de begroting 5,7 miljard dollar vrijmaken voor de bouw van de beruchte grensmuur, maar de Democraten liggen dwars. Zolang er geen akkoord bereikt wordt, blijft de shutdown voortduren. Het is inmiddels de langste in de Amerikaanse geschiedenis.

Een brouwerij uit Washington heeft een klacht ingediend tegen de Amerikaanse administratie omdat ze wegens de shutdown één van haar bieren niet buiten de hoofdstad kan verdelen.

In de Verenigde Staten is de handel van talrijke producten – waaronder alcohol – tussen de verschillende staten aan de goedkeuring van het TTB (Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau) onderworpen, en tijdens de shutdown werken de ambtenaren van dit Bureau niet.

40 vaten van IPA "The Precious One" wachten dus op het einde van de shutdown, maar dit seizoenbier heeft een houdbaarheid van 120 dagen en kan niet eeuwig in een gistingstank blijven.