Een glas bier per dag of een glas wijn per dag? AB InBev is medesponsor van studie die uitzoekt wat het beste is voor de gezondheid

vrijdag 28 juli 2017 —

Elke dag één wijntje, biertje of borreltje zou goed zijn voor het lijf en hartaanvallen voorkomen, is een veel gehoorde mare. Dat is wel ergens op gebaseerd, maar nooit op een echt goed, uitputtend onderzoek. Er zijn ook onderzoeken die stellen dat ook laag alcoholverbruik kan leiden tot hersenvergiftiging of meer kans op borstkanker. Het Amerikaanse National Institutes of Health trekt daarom $100 miljoen uit voor een echt gedegen onderzoek. Mag u raden wie dat onderzoek mede financiert.

National Institutes of Health gaat voor het eerst clinisch onderzoeken of één drankje per dag inderdaad hartaanvallen voorkomt. Het heeft voor dat onderzoek inmiddels al $67,7 miljoen opgehaald voor dit onderzoek bij vijf bedrijven, allen al dan niet toevallig alcoholproducenten. Het gaat om de bierbrouwers AB Inbev, Carlsberg en Heineken, en sterke drank-makers Diageo en Pernod Ricard.