European Beer Star: 12 Belgische bieren in de prijzen

vrijdag 15 september 2017 —

De European Beer star Award is één van ’s werelds grootste, gerenommeerde, jaarlijkse competities sinds 2004. Ze werd in het leven geroepen door de Private Brauereien en de associatie van kleine, onafhankelijke brouwerijen van Europa met als doel de unieke variëteit van bieren voor te stellen en te huldigen. Drie Belgische bieren hebben een gouden medaille gewonnen.

De familiale brouwerij De Ryck, uit Herzele, sleept in de categorie "Belgian-Style Tripel" met haar goudblond bier ‘Arend Tripel’ voor de derde maal een gouden  plak in de wacht. De Oude Kriek van brouwerij Mort Subite (Alken-Maes) won ook gold in de categorie "Belgian-Style Fruit Sour Beer" en  Barbãr (brouwerij Lefebvre in Quenast)  in de categorie "Speciality Honey Beer".

Alken-Maes heeft ook twee bronzen medailles gewonnen, voor Maes pils (categorie European-Style Mild Lager) en Affligem Tripel (categorie Belgian-Style Tripel). In deze categorie ging zilver naar Bersalis (brouwerij Oud Beersel).

Brouwerij Roman, van Oudenaarde, won twee medailles: zilver voor haar pils in de categorie "Mild lager" en bronze voor haar Rebelse Strop in de categorie "New Style Saison".

In de categorie "Belgian-Style Strong Ale", won De Halve Maan de zilveren medaille met haar Straffe Hendrik Quadrupel en St-Feuillien de bronzen medaille met haar Grand Cru. De Henegouwse brouwerij won ook een bronzen medaille met haar Grisette Blanche in de categorie "Belgian-Style Witbier".

Het Anker ging terug naar Mechelen met een bronzen medaille voor haar Gouden Carolus Classic in de categorie "Belgian-Style Dubbel".

Daarnaast won de Nederlandse Bierbrouwerij De Koningshoeve twee gouden medailles: La Trappe Blond in de categorie "Belgian Style Blond Ale" en La Trappe Dubbel in de categorie "Belgian Style Dubbel".

HIER vindt u de volledige lijst van de winnaars.