Europese Commissie roept op tot gratis water in de horeca

vrijdag 9 februari 2018 —

Vorige week riep Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, op tot gratis water in de horeca. Het spreekt voor zich dat FEBED deze oproep niet kan smaken. Kraantjeswater in de horeca is vandaag al een probleem, laat staan dat de overheid oproept tot een algemene toepassing er van in elke horecazaak. 

De Europese Commissie gaat bovendien verder dan alleen de horeca. Zij wil de consument meer informatie aanreiken over het aanbod, de kwaliteit en de kostprijs van kraantjeswater. De bedoeling is dan om het vertrouwen in kraantjeswater te verhogen en de consument op die manier de overstap te laten maken. 

FEBED zal het dossier opvolgen zowel via de Europese koepelorganisatie CEGROBB als op nationaal vlak. Een algemene verplichting is voor FEBED uitgesloten. Iedereen weet ondertussen dat kraantjeswater veilig en goedkoper is dan mineraalwater. Dat komt ook omdat het een fundamenteel ander product is. Daarom kan je het ook niet zomaar onderling vergelijken. Als de Europese Commissie bovendien minder plastic wil dan kan ze even goed de herbruikbare flessen stimuleren.