FeBeD reikt Bronzen Pint 2016 uit

woensdag 3 mei 2017 —

Tijdens haar jaarlijkse Congres, op 6 februari in Waregem Expo, reikte FeBeD de Bronzen Pint 2016 uit aan Myriam Vangoidsenhoven. FeBeD wil op die manier een Belgische drankenhandelaar speciaal belonen voor zijn of haar uitzonderlijke inzet tijdens de Dag van de Drankenhandelaar. De jury eert Myriam omwille van haar enthousiasme en haar specifieke aandacht voor lokale streekproducten. Drankenhandel Baets werd zo gekozen uit een selectie van 11 genomineerden die op hun beurt werden geselecteerd uit een ruimere groep van deelnemers aan de Dag van de Drankenhandelaar.

Drankenhandel Baets, van Lubbeek (Vlaams-Brabant), werd gekozen uit een selectie van 11 genomineerden die allemaal tijdens het Congres een Award mee naar huis kregen. Tijdens het laatste weekend van november vorig jaar namen 68 drankenhandelaars deel aan de Dag van de Drankenhandelaar. Tijdens dit weekend onthalen de zelfstandige drankenhandelaars hun klanten feestelijk en nodigen ze hen uit om hun beroep te leren kennen. De klanten worden op die manier bedankt voor hun vertrouwen met degustaties, demonstraties, animaties, promoties en geschenken. De jury kende de Bronzen Pint 2016 toe aan Mevrouw Vangoidsenhoven omdat ze op een innovatieve manier omsprong met het concept van de Dag van de Drankenhandelaar. Daarbij integreerde ze diverse lokale streekproducten in haar aanbod en werd zelfs de lokale jeugdbeweging mee ingeschakeld om van de Dag van de Drankenhandelaar een absoluut succes te maken.

De andere laureaten zijn: Altruy et Fils (Bergen), All Drinks Bevernagie  (Lichtervelde), Ets Daune-Habaru (Bellefontaine), De Keyzer Drinks (Sint-Stevens-Woluwe), Legrand Drinks Store (Tamines), Marlou (Zonhoven), Schoentjes (Sint-Pieters-Leeuw), Drankenhandel Van Oevelen (Essen) en Vogelzang (Zedelgem).