FELIX, een bier als ambassadeur van de druivenstreek

vrijdag 6 december 2019 —

Hoeilaartse brouwerij Viridis Vallis lanceert een nieuw bier: FELIX. Dit bier wordt gepositioneerd als ambassadeur van de druivenstreek. Het is een speciaalbier, 100% gemaakt met natuurlijke ingrediënten, waaronder witte druiven, trouw aan hun achterland, de druivenstreek.

Het is het derde bier dat de brouwerij op de markt brengt, naast de reeds bestaande bieren VITA en NOVA. Met FELIX wil brouwer Kris Van Damme op de kaart en in de winkel komen in zijn hele provincie, Vlaams-Brabant, en in ons hele land. Het zal o.a. te krijgen zijn via de drankencentrales van Prik en Tik, verschillende supermarkten en tal van horecazaken.

De Hoeilaartse Brouwerij Viridis Vallis (dat betekent groene vallei) ontstond als een hobby van bio-ingenieur en consultant Kris Van Damme (44). Twee jaar geleden besloot hij twee eigen ‘brouwsels’ die in de smaak vielen, op de markt te brengen. Deze bieren zijn ondertussen vaste waarden in tal van winkels en horecazaken, tot de bar The Poet in het Brussels Marriott Hotel Grand Place (als ‘The Poet’-bier) toe. Dit jaar besliste hij om een uniek bier op de markt te brengen, dat als ambassadeur het verhaal van de druivenstreek (ten oosten van Brussel) kan uitdragen.

Met FELIX brengt brouwer Van Damme echt een uniek bier op de markt, een druiven infused, ambachtelijk bier met vineuze en florale toetsen. Het is een speciaalbier, 100% gemaakt met natuurlijke ingrediënten, waaronder witte muscaatdruiven, trouw aan zijn basis, de druivenstreek. Ook de naam van het bier is geïnspireerd door zijn achterland. Felix Sohie was immers een belangrijk persoon in Hoeilaart. Hij lag aan de basis van de druiventeelt onder glas, een teelt die van Hoeilaart het ‘glazen dorp’ maakte, met op het hoogtepunt van de teelt maar liefst 13 000 serres op zijn grondgebied. FELIX betekent ook ‘geluk’. Het is alvast een beetje ‘geluk’ in een glas. 

FELIX is een bier met 4,9% alcohol. FELIX bier is een unieke cross-over, ontstaan uit het samenspel van verschillende granen, druiven, gisten en hoppen, dat resulteert in een heerlijk bier met subtiele elementen van wijn. Het bier is apart, door de presentatie en stijl. Het is toegankelijk voor iedereen. 

Het bier wordt geserveerd ofwel in een wijnglas ofwel in het speciale craftbier glas eigen aan de brouwerij Viridis Vallis. Dat speelt in op het feit dat de millennials en generatie Z, en bij uitbreiding mensen in het algemeen, op zoek zijn naar iets nieuws. Een wijnglas maakt de beleving stijlvoller, en maakt de stap naar de gastronomie ook kleiner. 

www.viridisvallis.com