Grote fusie van twee Amerikaanse speciaalbierbrouwerijen

vrijdag 14 juni 2019 —

De Boston Beer Company en Dogfish Head uit Delaware zijn gefuseerd. Met de fusie van deze twee 'craftbeer brouwerijen' is 300 miljoen dollar gemoeid.

De overeenkomst betekent dat Dogfish Head-eigenaars Sam en Mariah Calagione 128 miljoen dollar in aandelen van het nieuwe gecombineerde bedrijf ontvangen. Daarnaast ontvangen zij 173 miljoen dollar in contanten van de Boston Beer Company, dat vooral bekend is van het populaire merk Samuel Adams.

De oprichters van de brouwerijen zeggen dat de fusie de ambachtelijke brouwers zal helpen concurreren in een craft beer sector. Branchegiganten hebben kleinere brouwerijen overgenomen, zoals bijvoorbeeld AB InBev nu eigenaar is van Goose Island Beer Co. en Golden Road Brewing.

Door deze deal kunnen beide bedrijven hun status als ambachtelijke brouwerij (craft brewery) behouden. De US Brewers Association definieert een craft brewery als een brouwerij die jaarlijks minder dan zes miljoen vaten bier brouwt en waarvan minder dan 25 procent eigendom is van een lid van de drank/ alcoholindustrie die zelf geen ambachtelijke brouwerij is.

Bron: Biernet.nl