Jan-Renier Swinkels draagt directievoorzitterschap Swinkels Family Brewers over

vrijdag 22 februari 2019 —

Swinkels Family Brewers Holding N.V. kondigde deze week het vertrek aan van Jan-Renier Swinkels, die na ruim twaalf jaar het directievoorzitterschap overdraagt aan Peer Swinkels.

Jan-Renier geeft de familiebrouwerij hiermee ruimte voor doorstroming en vernieuwing. Onder zijn leiding is invulling gegeven aan de strategie die zicht richtte op groei, internationale expansie en verbreding van het portfolio. Het aanstaande jubileum van 300 jaar brouwerij Bavaria is een prachtig hoogtepunt voor de huidige directievoorzitter om te stoppen. De benoeming van Peer Swinkels als CEO wordt vanaf 17 april van kracht.

Peer Swinkels (44) maakt sinds 2004 deel uit van het directieteam van Swinkels Family Brewers, voornamelijk vanuit zijn rol als Chief Commercial Officer. Jan-Renier beëindigt met de overdracht zijn actieve loopbaan binnen Swinkels Family Brewers en zal, naast een aantal bestaande commissariaten, zijn kennis en ervaring in gaan zetten buiten de familiebrouwerij. 

“Swinkels Family Brewers Belgium” is de handelsnaam voor Palm NV en bestaat uit de brouwerijen Palm & De Hoorn te Steenhuffel en brouwerij Rodenbach te Roeselare.