Jupiler brouwerij brouwt voortaan ook Corona

vrijdag 4 oktober 2019 —

België is een van de eerste landen ter wereld die de 3 wereldwijde AB InBev-merken produceert: Stella Artois, Budweiser en nu ook Corona. Die 3 merken zijn cruciaal voor de groei en export van AB InBev. De aankondiging om Corona in Jupille te gaan brouwen, komt slechts enkele maanden na het nieuws dat Bud wordt gebrouwen in Leuven. De keuze en investering voor België toont de toewijding voor België. “België is onze thuisbasis, Home of Beer, daar waar het allemaal voor ons begon. Onze Belgische brouwers hebben een zeer lange geschiedenis en we hebben er alle vertrouwen in dat ze de ervaring en vaardigheden hebben om Corona te brouwen en zorg te dragen voor de 90 jaar lange Corona brouwgeschiedenis,” zegt AB InBev.

Steven Van Belleghem: “We zijn trots dat onze brouwmeester en onze mensen in de brouwerij worden erkend om hun expertise en vaardigheden. We beginnen Corona te brouwen met veel passie en toewijding. Met toezicht van een Corona-brouwmeester zal ons team brouwen volgens exact hetzelfde brouwproces en erfgoed dat al meer dan 90 jaar in Mexico wordt gebruikt, inclusief Corona's unieke gistingsproces en de opslag van dezelfde giststam die in Mexico wordt gebruikt, wat consistentie geeft aan het product. "  

AB InBev zal Corona brouwen en de productie uitbreiden naar België. Dit om de capaciteit te vergroten en dichter bij de consumenten te staan. Corona wordt momenteel verkocht in meer dan 125 landen over de hele wereld. De vraag naar Corona op de wereldmarkt blijft in een snel tempo toenemen, met een consistente tweecijferig-groei over de hele wereld gedurende de afgelopen vier jaar. Mexico zal altijd de 'spirituele thuis' van het merk Corona zijn en de productie van Corona in Mexico zal blijven toenemen om aan de groeiende wereldwijde en binnenlandse vraag te voldoen.

Dankzij deze beslissing kan AB InBev de beschikbaarheid van Corona in bestaande markten vergroten, met behoud van de unieke smaak en de hoogste kwaliteit van Corona waar consumenten van houden.

www.ab-inbev.be