Kellogg’s maakt bier van ontbijtgranen

vrijdag 28 juni 2019 —

Voor de tweede keer in minder dan een jaar slaan Kellogg's en Seven Bro7hers Brewery de handen in elkaar om bier te brouwen van afgedankte ontbijtgranen.

Eind vorig jaar mondde de samenwerking tussen beide uit in de ‘Throw Away IPA’, een biertje in beperkte oplage op basis van afgekeurde Corn Flakes uit de Kellogg's-fabriek in Manchester. De ontbijtgranen geraakten destijds niet door de strikte kwaliteitscontrole van het bedrijf omdat ze te groot, te klein of verkleurd waren.

Beide bedrijven herhalen nu die stunt en lanceren twee nieuwe bieren: De ‘Sling it Out Stout’ is gemaakt met Coco Pops en de ‘Cast off Pale Ale’ kwam tot stand op basis van Rice Krispies. "Kellogg's zoekt steeds naar innovatieve oplossingen om overtollig voedsel toch te kunnen gebruiken. De samenwerking met Seven Bro7hers is een leuke manier om de ‘net-niet-perfecte’ ontbijtgranen een nieuwe bestemming te geven. Het past bovendien perfect in onze ‘Better Days’ engagement om onze impact op de planeet te verminderen", zegt Kate Prince, bevoegd voor maatschappelijke verantwoordelijkheid bij Kellogg's UK.

Bron: retaildetail