La Trappe Isid’or - Special Edition 2019

vrijdag 17 mei 2019 —

Ter ere van het 125-jarig bestaan van Bierbrouwerij de Koningshoeven werd La Trappe Isid’or in 2009 voor het eerst gebrouwen. Het bier werd opgedragen aan Broeder Isidorus, de eerste brouwer van de abdij en daarmee de grondlegger van de bieren van La Trappe Trappist.

Nu, 10 jaar na de introductie, zijn onze brouwers uitgedaagd om samen met onze hoptelers een unieke lente editie van dit bijzondere bier te maken. Om hierin te slagen hebben ze gebruik gemaakt van een melange van twee nieuwe experimentele hopsoorten.

Het resultaat is een smaakvol trappistenbier met een goudbruine kleur en een volronde smaak. Het bier wordt gekenmerkt door zijn fruitige geur. Van de gebruikte hopsoorten is de ene hop een subtiele variatie op de klassieke ‘Hallertau’ hop met verfijnde, kruidige en peperachtige tonen en een frisse, zachte bitterheid. De andere hop geeft het bier een krachtig aroma met tonen van rijpe bessen en citrusfruit.

Het lagere alcoholpercentage ten opzichte van de reguliere La Trappe Isid’or, de gekarameliseerde gerstemout en de synergie tussen beide hopsoorten, prikkelen het smaakpalet.

Vanaf eind april 2019 is deze speciale lente editie ook voor jou verkrijgbaar. Aangezien deze ‘special’ in beperkte oplage gebrouwen wordt, is vooraf reserveren noodzakelijk. Dit kan via jouw contactpersoon bij Bierbrouwerij de Koningshoeven.

Verkrijgbaar op 20 liter vat en per omdoos van 6 x 75cl fles

didi.decaesteker@latrappe.nl | www.latrappe.nl