Leffe Blond 0.0%: het allereerste volledig alcoholvrije abdijbier in België

vrijdag 23 november 2018 —

Vorig weekend lanceerde AB InBev het allereerste Belgische alcoholvrije abdijbier: Leffe Blond 0.0%. Het nieuwe bier is voor de brouwer een echt paradepaardje en wordt in primeur voorgesteld op de Horeca beurs in Gent.

Na de lancering van Hoegaarden 0.0% als allereerste alcoholvrije witbier in 2011 en de zeer succesvolle Jupiler 0.0% in 2016 breidt brouwerij AB InBev vanaf 2019 haar niet-alcoholische assortiment uit met het allereerste alcoholvrije abdijbier Leffe Blond 0.0% in de categorie speciaal bieren.

“We zijn fier dat we er dankzij de expertise van onze brouwmeesters als eersten in geslaagd zijn om nu ook een alcoholvrij bier te maken dat volledig trouw blijft aan de kwaliteit en authenticiteit van het eigenlijke Leffe abdijbier. Een bierliefhebber zal de krachtige, typische Leffe body meteen herkennen,” zegt Arnaud Hanset, Marketing Directeur voor AB InBev West-Europa. “De Leffe Blond 0.0% is een nieuwe Leffe variant die een fruitige smaak combineert met een bittere toets en tegelijkertijd de karakteristieke smaak van kruidnagel, vanille en gerookt behoudt,” vult Wouter Gys, brouwer en innovatie manager voor AB InBev, aan.

Vanaf 19 november hebben professionele van onze sector de nieuwe Leffe kunnen proeven en bestellen op Horeca Expo. Voor de consument is het nog iets langer wachten, het nieuwe bier komt vanaf januari 2019 in de rekken

De smaak van een alcoholvrij bier als Leffe Blond 0.0% is authentiek en kwalitatief dankzij een unieke, door de brouwmeesters van de AB InBev brouwerij ontwikkelde de-alcoholisatietechniek. De bieren doorlopen het hele brouwproces en de alcohol wordt er pas na het fermentatieproces uit verwijderd. Leffe kan op die manier het allereerste volledig alcoholvrije Belgische abdijbier brouwen. Eerder kwamen er al speciaal- en of abdijbieren op de markt met een laag alcoholpercentage (noot: in België valt bier onder 0,5% onder de categorie niet-alcoholisch bier), maar nooit eerder was het alcoholpercentage voor een abdijbier of een zo iconisch speciaal bier als Leffe Blond 0.0%.

www.ab-inbev.be