Legendarische Mechelse jazzclub vereeuwigd op 3L-fles Gouden Carolus

woensdag 29 mei 2019 —

Brouwerij Het Anker geeft ieder jaar aan één artiest de volledige vrijheid om een kunstwerk te maken op een erg opmerkelijk canvas: een zogenaamde Jeroboam of 3 liter fles gevuld met Gouden Carolus Classic. Illustrator Dennis Kestelle koos ervoor om de Begijnenzolder als legendarische Mechelse jazzclub te vereeuwigen op de Gouden Carolus Collector's Edition 2019.

De ontwerpen van Mechels Illustrator Dennis Kestelle zijn niet meer weg te denken uit de stad. Van het Maneblusser-mannetje tot het Mechels Monopoly bordspel: de iconische stijl is meteen herkenbaar. “Dit is zeker niet mijn eerste ontwerp voor de brouwerij.” zegt Kestelle, “Maar omdat het een vrij ontwerp is, heb ik me deze keer echt helemaal laten gaan.”

Voor de uitwerking van de Gouden Carolus Collector's Edition laat Brouwerij Het Anker alles over aan de artistieke vrijheid, op één vereiste na: dat er een Mechels element in zit als rode draad. Het werd een stevige zoektocht naar de juiste inspiratie. “Ik ging in de bibliotheek graven tussen boeken over de Mechelse geschiedenis.” verklaart Kestelle. “Ook op het internet en in de boeken van mijn buurvrouw vond ik veel terug, maar het ging vaak over dezelfde Middeleeuwse thema’s. Ik was eigenlijk op zoek naar iets uit de recentere Mechelse geschiedenis. In een passage over het Mechelse caféleven stootte ik uiteindelijk op een kort stukje over de Begijnenzolder.”

De Begijnenzolder was een legendarische jazzclub die tussen 1967 en 1977 werd uitgebaat door gitarist Willy Donni, in de schaduw van Brouwerij Het Anker. In een herenhuis naast de Begijnhofkerk werd de zolder ingericht als club met een podium en piano. Nationale en internationale jazzmuzikanten kwamen er jammen op het ritme van de nacht, onder hen grote namen als Bill Coleman, Nathan Davis en Chip Taylor.

De Gouden Carolus Collector’s Edition 2019 werd afgevuld in beperkte oplage (1.500 flessen) en is vanaf nu te verkrijgen bij Brouwerij Het Anker en de betere drankenhandel.

www.hetanker.be