Legendarische RODENBACH ALEXANDER komt terug!

woensdag 3 mei 2017 —

Op vraag van bierkenners bracht Rudi Ghequire, brouwmeester van Brouwerij Rodenbach, in het voorjaar 2016 een beperkte hoeveelheid RODENBACH Alexander op de Amerikaanse markt. De vraag om het bier terug te brouwen ontstond tijdens één van Rudi’s ‘Tours’ doorheen de Verenigde Staten waar Ghequire lezingen over RODENBACH en Vlaams Rood Bruine bieren, in de US ‘Sour Ales’ genoemd, verzorgt.

De terugkeer van RODENBACH Alexander zorgde voor heel veel positieve reacties, deze beperkten zich niet tot de US maar ook veel Belgische en Nederlandse bierliefhebbers lieten via social media van zich horen. Het brouwersteam wilde graag op de vraag naar RODENBACH Alexander ingaan en brengt eind september een volgende editie van RODENBACH Alexander op de markt. Deze keer wordt de verkoop niet tot de US beperkt, ook in België en Nederland zullen bierfanaten ervan kunnen genieten.

Proefnotitie

RODENBACH Alexander wordt gelimiteerd gebrouwen in de Brouwerij in het West-Vlaamse Roeselare. Dit bier van gemengde gisting bestaat uit 2/3de bier dat 12 maanden op eiken foeders heeft gerijpt en 1/3de jong bier. Deze blend ondergaat een maceratie met krieken. Het natuurlijke aroma en de smaak van de krieken gaan zeer goed samen met het gerijpte RODENBACH bier. Verder kunnen we toetsen van hout maar ook van amandel, afkomstig van de kriekenpit, waarnemen. De afdronk doet denken aan een Bourgognewijn. De ‘fraîcheur’ die dit bier kenmerkt maakt er een perfect aperitiefbier van, het past tevens bij een kaasassortiment of een dessert. De ideale serveertemperatuur bedraagt tussen 6-10 °C.