Maes 0,0%

donderdag 8 februari 2018 —

Maes lanceert haar nieuwste innovatie: Maes 0.0%. Met de introductie van een alcoholvrij alternatief komt Maes niet alleen tegemoet aan de alsmaar stijgende vraag naar niet-alcoholische bieren.

De nood aan ‘momenten met de maten’ wordt dus steeds groter, maar mannen zeggen dat ze het steeds moeilijker hebben om trouw te blijven aan deze momenten. Hoogleraar sociologie aan de VUB Ignace Glorieux doet onderzoek naar de tijdsbesteding en tijdsordening van de Belgen en licht verder toe: “Mannen brengen meer tijd met collega’s en vrienden door dan vrouwen. Ze gaan meer uit (cafébezoek, restaurant, dancing, …) en zijn algemeen vaker buitenshuis. Maar in vergelijking met 20 jaar geleden, is er wel degelijk een daling. Onze drukke levensstijl, de vele vrijetijdsmogelijkheden thuis en het gemak om op afstand contact te houden via sociale media zorgt ervoor dat we vandaag meer dan vroeger, thuis zijn ’s avonds en in het weekend. We stellen dan ook een gestage afname vast van de tijd die besteed wordt aan sociale contacten. En dat terwijl er toch een sterke behoefte blijft bestaan aan face-to-face contacten om te kunnen ontspannen. ”

De vraag naar een alcoholvrij alternatief om te drinken tijdens die momenten blijft stijgen. Niet-alcoholische bieren zijn één van de  sterkst groeiende categorieën van alle consumentengoederen. Volgens schattingen van Alken-Maes is de 0.0% markt in 2017 bijna verdubbeld tegenover 2016. Zowel bij mannen als vrouwen is er een toenemend bewustzijn rond verantwoord alcoholgebruik én een gebalanceerde levensstijl.

Maes speelt hierop in met haar nieuwste innovatie. Maes 0.0% is een alcoholvrij bier dat wordt gebrouwen aan de hand van de meest innovatieve brouwtechnieken. Het bier heeft een verfrissende smaak die perfect in balans is dankzij de fruitige aroma's en lichte tonen van mout. Bovendien zit het bier met 20kcal/100ml laag in calorieën. Marketing Directeur van Alken-Maes Jan Bosselaers: “De nieuwe Maes 0.0% vormt de perfecte combinatie tussen een verfrissende biersmaak, 0.0% alcohol en een laag gehalte aan calorieën. Met 0.0% komen wij tegemoet aan de trend om gebalanceerder te leven, en bewuster met alcohol om te gaan. Vanaf nu is er dus geen enkel excuus meer om nog momenten met de maten te missen. Maes 0.0% is dé ideale verfrissende pint voor een écht moment onder maten, te drinken zonder mate.”

www.alken-maes.com