Nieuw receptuur voor Palm 0.0, "nu nog karaktervoller..."

vrijdag 31 januari 2020 —

De bierwereld is meer dan ooit in verandering, in de belevingseconomie van vandaag ontdekken consumenten meer en meer de diversiteit van bier. Bierliefhebbers beleven bier anders dan vroeger, de gewone dorstlesser is geëvolueerd naar een smaak- en karaktervol glas met een verhaal. Bierdrinkers laten hun keuze voornamelijk afhangen van het drinkmoment.

Zware speciaal bieren horen eerder bij een degustatiemoment, terwijl alcoholvrije of alcoholarme bieren gedronken worden wanneer de gelegenheid daar om vraagt. Consumenten gaan steeds meer bewust met alcohol om en passen daar ook hun consumptie op aan. Alcoholvrij bier is een zeer goed alternatief voor wanneer men geen alcohol wil of kan drinken en dikwijls gezonder dan vele andere alcoholvrije dranken. Wereldwijd winnen speciale bieren zonder alcohol of met een relatief laag alcoholgehalte aan terrein! Brouwerij Palm biedt antwoord op de vraag naar alcoholvrij en alcoholarm bier.

Stijn Bundervoet, R&D specialist bij Brouwerij Palm: "Palm 0.0 is - op basis van een nieuw receptuur - nog karaktervoller en volledig alcoholvrij. Palm 0.0 sluit aan bij de nieuwe generatie alcoholvrije bieren. Door een innovatief brouwprocedé heeft de nieuwe Palm 0.0 meer bierkarakter en is de wort-toets geminimaliseerd. Palm 0.0 is nu nog meer  doordrinkbaar en frisser. Ook bijzonder aan de Palm 0.0 is de dryhopping, in tegenstelling tot de meeste andere alcoholvrije bieren wordt de Palm 0.0 gedryhopt met verschillende hoppen waaronder de Hallertau Mittelfrüh van het eigen hopveld. De smaak is fris, het bier heeft een floraal hopkarakter met een lichte karameltoets en zachte, bittere afdronk."

Brouwerij Palm zet met Palm Session IPA ook in op bier met een laag alcoholgehalte. Het ‘session’segment is populair in de US, het staat voor speciaalbier met veel smaak en toch weinig alcohol.

Palm Session IPA 3,5 % vol. alc. is een fris aangenaam bitter bier dat een volle smaak met een toegankelijk alcoholpercentage van slechts 3,5 procent combineert. Session IPA wordt in de speciaalbiermarkt als een van de grootste trends van het moment gezien, naar verwachting zal deze ontwikkeling sterk doorzetten. Palm Session IPA speelt hiermee in op de trend van smaakvol bier met een lager alcoholpercentage.

www.swinkelsfamilybrewers.com