Nieuwe bottelarij voor de Legendebrouwerij

vrijdag 29 september 2017 —

In 2000 werd de Reuzenbrouwerij in het prestigieuze kasteel van Irchonwelz (Henegouwen) opgericht, met de eerste brouwsels van het Gouyasse bier. Zes jaar later nam de brouwerij de Quintine-brouwerij in Elzele over, wat leidde tot de oprichting van de Legendebrouwerij.

Jaar na jaar groeide de brouwerij en werd een uitzonderlijk en uniek project gelanceerd, met name de oogst van eigen gerst, mogelijk gemaakt door de overname van familieboerderij Beauregard. Zo wordt er dus voor korte afzetkanalen gekozen en wordt er gewerkt met producten uit eigen kweek.

Pierre en Vinciane Delcoigne zetten de ontwikkeling van hun ambachtelijke brouwerij verder en lanceren een nieuw project, namelijk de bouw van een bottelarij en opslagplaats naast de administratieve kantoren. Een 200-meterlange ondergrondse pipeline is ingericht om het bier van de ene site naar de andere te voeren. De bieren die in Elzele worden gebrouwen, worden per vrachtwagen vervoerd.

Op zondag 1 oktober zal de Legendebrouwerij haar nieuwe bottelarij officieel inhuldigen, ter gelegenheid van de “Open Bedrijvendag”. De capaciteit van de bottelarij is van 3.000 naar 13.000 flessen per uur opgevoerd. De brouwerij stelt vandaag 20 mensen tewerk en produceerde in 2016 13.600 hl bier. Elk jaar ontstaan er nieuwe karaktervolle bieren die het gamma komen aanvullen.

www.brasseriedeslegendes.be