Nieuwe Tripel Hop met de exclusieve hopsoort Cashmere

vrijdag 12 april 2019 —

Sinds 2017 is Duvel Tripel Hop Citra permanent te proeven, maar dat hield de Duvel brouwers niet tegen om dit jaar nog eens een gelimiteerd speciaalbier te maken. De brouwers zijn constant op zoek naar nieuwigheden en dit jaar slagen ze er opnieuw in om een verrassende smaakcombinatie neer te zetten met een exclusieve hopsoort: Cashmere.

Samen met de andere Duvelbrouwers gaat meesterbrouwer Hedwig Neven constant op zoek naar innoverende bieren en smaken. De passie voor brouwen en de ambitie om nieuwe smaken te creëren zorgt in 2019 voor een tijdelijk en gelimiteerd gebrouwen Duvel Tripel Hop.

Voor de kersverse Duvel Tripel Hop selecteerden de brouwers een nieuwe generatie hop. Eentje voor de kenners: ‘Cashmere’ is het gevolg van het kruisen van een vrouwelijke ‘Cascade’ hopplant met een mannelijke ‘Northern Brewer’ hopplant.

Resultaat is een eenmalig brouwsel van 9,5% alcohol, met fruitige tonen van citrus, perzik, meloen en tropische kokosnoot. Biersommeliers bestempelen Cashmere al langer als ‘rising star’. Het is een zeer gegeerde nieuwkomer in de hopwereld.   Liefhebbers van speciaalbieren en dan met name van Belgische IPA bieren kunnen beginnen watertanden. Maar ook de typische Duvel-karakteristieken bewaard blijven.

Brouwmeester Hedwig: “Het was voor ons niet evident om Cashmere op de kop te tikken. Omdat het om een nieuwe hopsoort gaat, is er op dit moment slechts een beperkte voorraad beschikbaar. Gedurfd, vernieuwend en absoluut het wachten waard.”

Omwille van de gelimiteerde hopsoort, gaat het om een limited edition en eenmalige batch.

Duvel Tripel Hop Cashmere is beschikbaar zolang de voorraad strekt, vanaf 15 maart 2019, in 33 cl flesjes bij de bierhandelaars.

www.duvel.be