Oud Beersel zet verder in op twee unieke bieren en met succes!

maandag 16 april 2018 —

Oud Beersel lanceert twee nieuwe bieren met een uniek karakter, speciaal voor de bierliefhebbers. De brouwerij legt zich voornamelijk toe op bieren van hoogstaande kwaliteit met respect voor de aloude traditie van spontane gisting.

Oud Beersel is voornamelijk bekend voor haar traditionele lambiekbieren en haar karaktervolle Bersalis Tripel. Dankzij de verkoop van Bersalis Tripel werd de brouwerij terug opgestart in 2005 met als doel de traditionele lambiekbieren te beschermen. Door de verdubbeling van haar rijpingscapaciteit in 2016 kan Oud Beersel zich verder toeleggen op de productie van unieke en vernieuwende bieren die stoelen op haar kennis van de spontane gisting.

  • Bersalis Sourblend Grand Cru is een mengbier op basis van de bekroonde Bersalis Tripel met daaraan een bijzondere batch van expressieve, fruitige Lambiek toegevoegd. 8% vol.alc. Verpakkingen: kratten 24x33 cl, vaten 20 l.
  • Oude Geuze Barrel Selection “Oude Pijpen” 2017 is een speciale editie van de Oude Geuze van Oud Beersel. Hiervoor werd enkel Lambiek geselecteerd van op vaten die reeds tussen de 60 en 120 jaar oud zijn en al gedurende decennia gebruikt worden voor de gisting en rijping van Lambiek. 6,5% vol.alc. Verpakkingen: kratten 12x37,5 cl.

Deze bieren zijn vanaf nu beschikbaar in de brouwerijwinkel en bij de betere drankenhandel en horeca.

Op de Barcelona Beer Challenge 2018 heeft Oud Beersel tweemaal GOUD behaald met Bersalis Tripel Oak Aged en Oude Geuze Vandervelden 135, alsook tweemaal zilver met Oude Kriek Oud Beersel en Bersalis Tripel.

In het kader van de biermaand van Provincie Vlaams-Brabant zal Oud Beersel in de maand April iedere zaterdag te bezoeken zijn. De Nederlandstalige rondleiding start om 11u, de anderstalige rondleiding om 12u30.

www.oudbeersel.com.