Paddenstoelenkwekerij recycleert bierbostel van brouwerij Cantillon

donderdag 26 oktober 2017 —

De Champignon de Bruxelles, een Brusselse coöperatie die sinds 3 jaar actief is, heeft officieel de deuren van haar nieuwe kwekerij geopend. Deze is gesitueerd in de kelders van Cureghem. Door haar productie van exotische paddenstoelen met hoge voedzame waarde en een uitstekende smaak, tracht de coöperatie de inhoud van de schotels van de Brusselaars te verrijken. Hiervoor innoveert de jonge startup met een wereldpremière. De coöperatie recycleert bierbostel, een bijproduct van Brusselse brouwerij Cantillon, om haar paddenstoelen te kweken. Dit baanbrekende idee vermindert de ecologische impact van kwekerijen.   De coöperatie streeft naar het produceren van 3 ton paddenstoelen per maand dankzij deze typische Brusselse methode.

« De idee van de Champignon de Bruxelles luidt als volgt: een gezonde voeding produceren door de organische hulpbronnen van onze stad te herwaarderen! ». De coöperatie kan trots verklaren dat ze deze buitengewone gok heeft bereikt. De productie van de Japanse paddenstoelen wordt gerealiseerd op bierbostel van brouwerijen, een organisch bijproduct van het brouwproces dat ongebruikt blijft. Met haar partner de brouwerij Cantillon, en andere lokale brouwerijen, is de Champignon de Bruxelles klaar om tonnen bierbostel te recycleren. Paddenstoelen kweken met bier, dat past nu goed bij Brussel!

Vandaag de dag verwelkomen de mythische Kelders van Cureghem drie Aziatische paddenstoelen! Bijna 40 jaar na het ontvangen van een eerste paddenstoelenkwekerij is de jonge coöperatie vandaag te gast in deze weelderige ruimte van 750 m².