PALM plukt samen met 800 bierliefhebbers haar eigen geteelde hop

vrijdag 15 september 2017 —

Tijdens de PALM-hoppluk, waarbij 800 bierliefhebbers mee de handen uit de mouwen staken, ontvingen de laureaten in totaal 25.000 € van het FONDS EREBURGER ALFRED VAN ROY.  

Het is een traditie dat de brouwerij haar eigen geteelde hop, een 3.000-tal ranken,  op de laatste zondag van augustus samen met consumenten plukt. Deze gebeurtenis is tot een echt belevingsevenement uitgegroeid waarbij genieten centraal staat. Ook dit jaar stelde Brouwerij Palm en microbrouwerij De Hoorn haar brouwzalen open. Het foodtruckfestival, Stoeterij Diepensteyn met de Palm-paarden en de Highland Games maakten het programma compleet.

PALM Belgian Craft Brewers richtte het FONDS EREBURGER ALFRED VAN ROY op ter ere en ter nagedachtenis van Alfred Van Roy (°1913 - +2009). Brouwer Alfred Van Roy, ereburger van de gemeente Londerzeel, ontwikkelde Brouwerij Palm tot één van de vermaardste brouwerijen van het land.

Het fonds, dat jaarlijks wordt uitgereikt, geeft aan dat de brouwerij enorm veel belang hecht aan de lokale verankering en ondersteuning van het verenigingsleven. PALM nv en Diepensteyn nv voorzien samen een bedrag van € 25.000. Het Fonds heeft tot doel de jeugdwerking in Londerzeel te ondersteunen. Verenigingen met een jeugdwerking of wijkwerkingen die focussen op jeugd kunnen aanmerking komen voor gelden uit het Fonds. De selectie en de toewijzing van de subsidies staan onder auspiciën van het gemeentebestuur van Londerzeel.

www.palm.be